Tuottajat

Ikoni ja Indeksi Oy syntyi vuonna 1992. Kiinalaisen horoskoopin mukaan Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa ovat vuorelle kiipeäviä tuliapinoita.  Tämä fuusio onnistui, sillä heti näköpiiriin ilmestyi mahtavia kiipeilykohteita.  1992-94 syntyi Iloinen Giljotiini, joka oli viikottainen hilpeä ja tyrmäävä kulttuuriohjelma (MTV3). Se sai Telviksen vuoden parhaana kulttuuriohjelmana. 2003- 2012   Marketta Mattilan ja Raisa Rauhamaan tärkein tuote oli Yle TV1:n Voimala.

Tuottaminen on sisällön oivaltamista ja ytimen paljastamista. Siinä ei tarvita kalvosulkeisia tai excel-taulukoita, mutta sitäkin enemmän intuitiota. Intuitio ei ole sattuman perhonen, joka istahtaa olkapäälle, vaan se lehahtaa paikalle vasta sitten kun tosiasioihin on perehdytty riittävän syvällisesti.

”Tuottaminen on kokonaisuuden ymmärtämistä. Se on enemmän kuin toimittamista. Omilla valinnoilla voi luoda toimivia konsepteja, jotka  parhaimmillaan vaikuttavat maailman menoon”, sanoo Raisa.

”Suuri ilo on, kun pienestä ideanpoikasesta kasvaa ehyt juttu, jossa kaikki osa-alueet loksahtavat yks kaks paikoilleen! Yhtäkkiä on syntynyt uusi todellisuus, jonka olemassaolo yllättää tuottajankin”,  pohtii Marketta.